Recept!
Fick en liten fråga efter receptet på cheesecaken och det kommer här!
Ingredienser
12 st Digestivekex
50 g Smör
4 st Gelatinblad
2 st Ägg
2 dl Lätt créme fraiche
400 g Lätt färskost (jag använde philadelphiaost light)
1,5 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
2 st Lime (Rivet skal och saft)
Garnering
4 msk Vatten
2 msk Strösocker
1 st Gelatinblad
2 st Passionsfrukter
Tillagning
1. Krossa kexen fint. Smält smöret och blanda det med kaksmulorna. Tryck ut smulorna i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ i kylen.
2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Dela äggen. Blanda äggulor, creme fraiche, ost, socker, vaniljsocker och limeskal till en slät smet.
3. Värm limesaften i en kastrull. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i limesaften. Låt svalna något och häll ner i en tunn stråle i ostsmeten under omrörning. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i smeten. Häll blandningen i formen och släta till ytan. Ställ i kylen minst 1 timme.
4. Lägg gelatinbladet till garneringen i kallt vatten ca 5 min. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Ta upp och låt gelatinbladet smälta i kastrullen. Halvera och skrapa ur passionsfrukterna, ta inte med hinnorna. Blanda ner passionfruktsinkråmet i kastrullen och låt svalna. Häll gelén över tårtan. Ställ i kylen tills gelén stelnat, minst 1 timme.
5. Lossa kakan från formen och servera som dessert.
Kram//Emma
Ingredienser
12 st Digestivekex
50 g Smör
4 st Gelatinblad
2 st Ägg
2 dl Lätt créme fraiche
400 g Lätt färskost (jag använde philadelphiaost light)
1,5 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
2 st Lime (Rivet skal och saft)
Garnering
4 msk Vatten
2 msk Strösocker
1 st Gelatinblad
2 st Passionsfrukter
Tillagning
1. Krossa kexen fint. Smält smöret och blanda det med kaksmulorna. Tryck ut smulorna i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ i kylen.
2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Dela äggen. Blanda äggulor, creme fraiche, ost, socker, vaniljsocker och limeskal till en slät smet.
3. Värm limesaften i en kastrull. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i limesaften. Låt svalna något och häll ner i en tunn stråle i ostsmeten under omrörning. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i smeten. Häll blandningen i formen och släta till ytan. Ställ i kylen minst 1 timme.
4. Lägg gelatinbladet till garneringen i kallt vatten ca 5 min. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Ta upp och låt gelatinbladet smälta i kastrullen. Halvera och skrapa ur passionsfrukterna, ta inte med hinnorna. Blanda ner passionfruktsinkråmet i kastrullen och låt svalna. Häll gelén över tårtan. Ställ i kylen tills gelén stelnat, minst 1 timme.
5. Lossa kakan från formen och servera som dessert.
Kram//Emma
Kommentarer
Trackback