Stallet

Godmorgon på er !

Jag är riktigt trött idag, men lyckades ändå pallra mig upp ur sängen. Om en stund ska jag åka mot Emma och hämta upp henne och sen så åker vi mot stallet.

- Matilda


Fredag

Godmorgon på er!
Idag är det fredag! Och det betyder att det är helg för mig. Denna veckan har gått riktigt segt så denna helgen har varit efterlängtad. På lördag åker jag och Emma ut i stallet och rider, men på sönda får Quinnie vila för du har jag clear round hoppning på tfrk. Som jag verkligen ser fram emot!
Detta är vad som kommer att hända i helgen.
- Matilda
En gammal bild på mig och Trilla

Godkväll


Kom hem från TFRK för ett tag sen. Vi red istället för att ha "vanlig" teori. Det var riktigt kul faktiskt. Vi skritta bara men jag lärde mig otroligt mycket. Vi jobbade verkligen hur mycket som helst med hästarna tror vi jobba dom i skritt en timme. Det var nyttigt och riktigt roligt!
Nu ska jag faktiskt krypa ner i sängen och sova är riktigt trött! Godnatt.
- Matilda
Gammal bild på mig och Trilla

MUMS

Nu är det lektion på TFRK. Fast denna gången har vi teori. Emma och Ronja har ramlat av så det blir massa fika, mums!

Skriver mer när jag kommer hem.

- Matilda


Dissar

Dissar verkligen dessa schabrak stort!!! Dom kommer från höögs och får nog säga att detta är dom fulaste färgerna på schabrak jag någonsin sett. Kan inte komma på en enda häst som skulle passa bra i dessa färger!
Vad tycker ni skulle ni köpa dessa till era egna hästar eller har ni redan gjort det ?

Håriga Emma


HAHA, så här såg Emma ut efter hon hade kramat på Quinnie. Man får sitt straff om man kramar min häst, haha
.

Quinne fäller just nu som.. jag vet inte vad! EXTREMT mycket är det iallafall. Så just nu håller jag till och med mig undan för att krama henne. Hoppas snart hon har fått bort allt så man kan rida lite barbacka.

Dagen igår var jätte roligt, att äntligen få rida med Emma och Snobben. Vi hittade en ny liten tur som var alldeles perfekt att rida!

- Matilda





I'm back!

Äntligen hemma igen! Har varit i fjällen ett tag så jag har inte kunnat hälsa på min pluttis. Nu är Snobben helt frisk, dock medkom lite dålig kondis...
Vistelsen i stallit igår var helt perfekt enda tills Matilda sprutade mig i ansiktet med vattenslangen... jag tror det är hennes sätt att säga "jag har saknat dig"...



Snobben fastnade inte så bra på bild igår.. inte jag heller för den delen...

-Emma <3

09.00


Stallet

Nu drar jag och Emma till stallet !

Vi bjuder lite på en härlig bild, haha.

- Emma & Matilda

Fortsätt

Hejsan,
Har fått lite tips vad jag kan göra för åsiktinlägg. Men vill ha fler så fortsätt ge tips och förslag !

- Matilda

Det finns ingen som jag älskar så mycket som dig Trilla


Vid första blicken stod du där så rar
med öronen spetsade
Jag kan knappast förstå hur fin du var
hos dig kund inget vara dystert
Jag kan känna  hur du mig så ivrigt bär
hur dina språng blir till galopp
Det är nu, först nu jag vet vad vänskap är
Jag vet att inget kan för dig sätta stopp
Du galopperade rakt in i mitt hjärta

Stallet

Nu åker jag till stallet. Jätte fint väder ute så det blir nog härligt att rida.
- Matilda



Åsiktsinlägg

Hejsan

Jag är jätte sugen på att skriva ett långt åsiktsinlägg. Gillar verkligen det, men problemet är att jag har ingen bra idé vad jag ska skriva om. Så kan inte ni ge lite tips! Skulle vara jätte snällt.

-Matilda


.

Hejsan svejsan !

Nu är jag hemma från stallet. Blev en liten tur ut i skogen bara jag och Quinne. Det var dunder bra väder och Quinnie skötte sig bra förutom att hon blev lite nervös och stack iväg med mig en gång. Annars gick allt super bra!

- Matilda


Glad !!!!!

ÄNTLIGEN!!!!

Äntligen har ja hittat en rosa HV Polo huva som matchar till mitt rosa HV Polo schabrak! Har letat som en tok efter en butik på nätet som faktiskt säljer dom rosa. Jag är överlycklig nu ! Dom flesta butiker säljer nämligen bara dom marinblå och bruna.

                                       


Har ju inte fått mitt schabrak en med när jag vet att jag har fått det så kommer jag att beställa denna huva. Åååå... så fint det kommer bli !!

- Matilda


Today

Godmorgon !
 
Idag är det sommar väder ute! Varmt och klar blå himmel. Kan det bli bättre?? Åker ut lite senare idag till stallet så jag kan njuta av vädret hemma på baksidan samtidigt som jag gör lite läxor.
Ska försöka få mamma att ta lite nya bilder på mig och Quinnie idag, dock har vi ingen bra kamera men dom får duga tills vidare. Ska även tjata lite på Emma när hon kommer hem från skidresan, om hon kan ta med sin kamera och ta lite bilder. Känns som vi bara använder bara samma eller liknande bilder här på bloggen. Men det ska det bli ändring på.

- Matilda


Ny tidning

Hej,

Var ute och handlade lite förut när jag fick syn på en helt ny häst tidning ! Kentaur heter den och jag får säga att denna tidningen slår alla häst tidningar! Bra innehåll och läsvärda artiklar. Allt är bra med denna tidningen förutom att jag dissar det dyra priset, den kosta hela 89:- !!

Någon av er läsare som läst den ?

- Matilda

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3173898/images/2012/pic_195331305.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3173898/images/2012/pic_195331305.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3173898/images/2012/pic_195331305.jpg%3C/a%3E">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3173898/images/2012/pic_195331305.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3173898/images/2012/pic_195331305.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3173898/images/2012/pic_195331305.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3173898/images/2012/pic_195331305.jpg%3C/a%3E%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3173898/images/2012/pic_195331305.jpg" class="image">


Morning

Godmorgon på er !

Riktigt dålig med bloggningen i går..., men ska ta igen det idag!!
Är riktigt trött idag har fortfarande inte orkat ta mig upp ur sängen än, trots att jag har varit vaken i en timma, haha. Det är jätte fint väder ute så jag känner verkligen att jag vill ut och göra något. Så det är det första jag ska göra idag är att ta mig upp ur sängen.


Igår var det med dunder bra väder så jag red en liten längre tur med Quinnie som tar ungefära två timmar. Den var jätte mysig och solen sken hela vägen! Quinnie var också väldigt glad och pigg hela vägen! Så det var en lyckad ridtur.


- Matilda




Besluts ångest


Tänkte köpa mig ett par nya sporrar, men problemet är bara vilka ska jag välja ?! Här är tre stycken som jag tycker väldigt mycket om.  Dom första är ju vanliga silvriga med tre rosa stenar på sidan. Sen dom svarta som kommer på hööks syns ju inte så himla mycket eftersom dom är svarta men ändå snygga eftersom man ser lite rosa. Och dom sista som är helt rosa är ju bara för underbara!! Älskar dom !

Eftersom alla har något som är rosa på sig, så vill ju jag självklart ha alla tre! Men hade tänkt mig att bara köpa ett par. Så jag frågar er; Vilka ska jag välja ??

- Matilda





Trilla är Bäst

Nu är jag hemma från stallet. Denna lektionen var nog den bästa på länge! Eller till och med den bästa någonsin !!!
Allt gick så himmla bra, Trilla var bäst helt enkelt!!!  Finns igentligen inget mer att säga en att Trilla är BÄST!!
- Matilda
Gammal bild

TFRK

Hejsan svejsan!
Om en liten stund åker jag iväg till TFRK. Så jag bloggar mer när jag kommer hem !
- Matilda

Flugtäcke

I stallet Quinnie och Snobben står, är det extremt mycket blinningar! Nästan inga flugor men blinningar och det leder till att hästarna kan få lite lätt panik dom dagarna det är extra extremt mycket. Så jag skulle mer en gärna vilja ha detta flugtäcka till Quinnie. Och självklart är det rosa. Vilket gör att det måste vara ännu bättre än alla andra vanliga flugtäcken!! Skämt dock, haha.
 
Täcket kommer från http://www.kpequestrian.com .

Vad tycker ni ? Är det någon av er som har det eller har hört något om det ?

- Matilda






Torsdag

Godmorgon på er !
Idag äe det torsdag vilket betyder att det är ridlektion på TFRK ikväll. Vi bli inte så många denna gången eftersom det är några som är bortresta. Bra för att man får hoppa mer, men dåligt eftersom vi kommer sakna dom, haha. Men vi har säkert roligt endå!!
- Matilda

Glupsk tant


Quinnie är en glupsk och matglad tant! Hon bokstavligen rensar golvet där hennes mat ligger och hon till och med slickar upp det sista på marken, haha. Det värsta är att hon äter otroligt fort också så hon hinner få i sig rätt mycket på en kort tid.

- Matilda






Dagen

Hejsan,
 
Hann inte blogga förut hade fullt upp med att äta upp min pizza, haha. Den var riktigt god kan jag meddela.
Kvällen idag spenderades i stallet som alla andra dagar.Red ut en liten kortis och mockade med mera. Har egentligen inte så mycket mer att skriva om dagen, eftersom det inte har hänt så mycket.
Men imorgon är det ridlektion på tfrk så det ska bli jätte kul, ska även rida för gruppen innan för dom har teori. Ska tydligen visa hur man rider eller något, haha. Få se vad ridläraren hade tänkt sig. Men det blir säkert bra!

- Matilda


Onsdag

Godmorgon på er,
 
Hann tyvärr inte att blogga igår efter jag kom hem från stallet. Hade massa annat som behövdes göra. Men nu kommer äntligen ett inlägg!
Igår var Quinnie jätte pigg och glad så det var jätte kul att rida på henne. Emma hängde dock inte med igår, hon är påväg mot fjällen och ska åka skidor. Så hon var tvungen att packa och greja innan hon skulle iväg. Så jag vet inte om hon kommer blogga under veckan, det får vi se.

- Matilda















Tisdag


Känner att denna bilden på Trilla beskriver mig på pricken idag! Jag gäspar oavbrutet och är exakt lika trött som hon är, haha.

Dagens planer idag blir det att åka ut till stallet med Emma som vi alltid gör på tisdagar. Vädret är dessutom jätte fint så det blir säkert jätte mysigt att rida idag.

- Matilda



Trött

Idag har varit en sån här riktigt "jag är trött dag". Har varit trött hela dagen och är det fortfarande så jag tänkte faktiskt gå och lägga mig nu i min under bara säng med ett gosigt täcke och en mjuk kudde med fjordingar på !!

Så jag säger godnatt nu !

Godnatt

- Matilda


Bläddrar lite


Tjena på er !!

Sitter just nu och bläddrar lite i hööks reklamen. Gillar verkligen dom ljus gröna sakerna. Dock hatar jag dom mörkgröna, haha. Ne men mörkgrönt är nog ett av det fulaste man kan ha. Kanske passar vissa hästar men jag ar inte stött på någon (en iallafall). Man blir så himla sugen på att köpa massa, men pengarna räcker inte till. Så jag får drömma lite om att jag har allt, haha.

- Matilda







Gult är inte fult

Jag hissar verkligen gula schabrak. Har blivit riktigt förtjust i dom, för färgen sticker ut men på ett fint sätt. Sen kanske inte alla hästar passar i det med Quinnie hadde gjort det. Gillar mest scapa schabraket men det från höögs har också en väldigt härlig och somrig gul färg. Skulle gärna vilja ha båda, men det får bli någon annan gång när pengarna räcker till. Dock skulle det inte passa på Trilla eftersom hon själv är gul, men Quinne som är grå hade varit super gullig i det.
Vad tycker ni skulle ni använda ett gult schabrak på era hästar?
- Matilda

Måndag

Godmorgon,

Bloggar från mobilen denna morgonen, orkar inte gå upp ur sängen och till datorn haha. Och jag vet fortfarande inte om det funkar att ladda upp bilder på datan en.

Denna dagen händer det inte så mycket ska försöka greja lite med bloggen och försöka rensa bland ridgrejer. Få se hur det blir med det sista, om jag verkligen orkar städa.

- Matilda


Mobilen

Bloggar från mobilen istället, för där funkar det att ladda upp bilder iallafall.

Jag tänkte iallafall bara säga Godnatt så ses vi mer imorgon !

- Matilda


Går inte att ladda upp nya bilder !

Hejsan,
 
Tyvärr så krånglar blogg.se och vägrar ladda upp bilder. Skit arg blir jag!! Är det någon mer en mig som har det problemet?? Blir jätte frustrerad, hoppas det verkligen fixar sig snart.

Får bli en gammal bild istället !

- Matilda


image description


Smutsig

Hej,

Nu är jag hemma från stallet. Blev en mysig barbacka tur i det fina vårvädret! Alla var lyckliga och glada tills jag hoppa av Quinnie och såg hur mina byxor såg ut, haha.



Söndag

Godmorgon,

Nu om en stund blir det attåka förbi Emma och hämta upp henna och sen åker vi vidare till stallet. Har saknat min lilla älskling enormt mycket nu!! Har inte träffat henne sen onsdags. Det är evigheter sen, haha.

Jag hoppas verkligen mitt schabrak kommer snart! Beställde det igår så hoppas verkligen jag få det innan första april då jag ska vara med på en Clear Round tävling. Men det är inte säkert, stod att det skulle ta jätte lång tid eftersom varan just nu inte fanns i lager. Men man kan alltid hålla tummarna för det bästa.

- Matilda




Bilden är tagen igår

Ullareds shopping

Hejsan på er!
Det har varit lite tomt här på bloggen idag. Har ju varit i Ullared hela dagen och shoppat. Hittade massa på hästavdelningen men tyvärr kände jag att pengarna inte räckte till, eftersom jag har precis beställt ett HV Polo schabrak. Det rosa som jag har bloggat om förut. Men köpte ett par hanskar och päls glans. Köpte även en rosa piké på MQ. Den kommer bli perfekt till det nya schabraket !

Köpte även massa annat men det passar inte riktigt att lägga ut på bloggen, eftersom det inta har något med hästar att göra.

- Matilda


Fråga

Fick en fråga av denna tjej för någon dag sen, som löd;
 
Vilken ras är det på era hästar?

- Det är inte våra egna men nästan, haha. Det är våra sköthästar. Iallafall Quinnie är en Fjording och Snobben den lilla vita ponnyn är en blandning men vi tror han har Welsh cob i sig.

- Ponnypluttarna


Uppe TIDIGT

Godmorgon,
Här är man uppe tidigt ! Ska nämligen iväg till ullared idag, och då är det bäst att åka iväg tidigt så man hinner handla mycket, haha. Det roligaste på ullared är nog att gå och kolla runt på ALLA billiga hästsaker, jag hoppas verkligen jag får med mig något snyggt (rosa) med mig hem ^^.  Jag har byggt upp höga förväntningar denna gången så jag hoppas verkligen jag hittar något fint till Quinnie. Ne nu måste jag göra iordning mig om jag ska bli klar någon gång.

- Matilda


Godnatt

Hej,

Detta blir sista inlägget för mig idag. Ska upp riktigt tidigt imorgon! Så jag säger Godnatt nu så syns vi imorgon.

GODNATT

- Matilda


Frågor

Tjena på er !
Om ni har några tips och idéer på vad jag och Emma kan blogga om här på ponnypluttarnas.blogg.se, så får ni gärna kommentera det eller mejla in det till [email protected]. Så vi får chansen att kunna skriva just sådana inlägg ni vill läsa och se på våran blogg. Ni får även väldigt gärna ställa frågor om ni undrar något om oss, hästarna eller något annat runt oss. Vi kommer svara så bra vi kan och försöka skriva inlägg som just ni vill läsa !
Kommentera eller mejla till [email protected]

- Ponnypluttarna


Matilda

Hejsan,

Förlåt för den dåliga uppdateringen igår och idag morse. Men nu kommer äntligen ett inlägg, haha.

Igår på ridlektionen gick det mer en super duper bra!! Trilla var underbar i både dressyren och hoppningen. Varje gång jag rider henne gör det bara att jag vill ha henne ännu mera.
Har försökt att måla en bild på vad vi gjorde igår, haha. Jag vet att den ser förjävlig ut men jag hoppas ni ser hur vi gjorde.

- Matilda

Tidinställt inlägg

Tjena,
Just nu har jag säker ridlektion på förhoppningvis Trilla. Så detta är ett tidinställt inlägg. Men undertiden jag har lektion så kan ju ni kolla in dessa underbar bilder på mig och Becca i  rigruppen !

Man får ju bjuda lite (eller mycket) på sig själv ! , haha.

- Matilda





Staden

Hejsan,

Detta har inte med hästar och göra, men med oss haha. Vi sitter just nu och fikar på EH i våran stad !

- Matilda & Emma


Underbar Ponny



Härlig bild från i somras

Godmorgon,

Ska börja denna morgonen med att säga att Quinnie är bäst. Har verkligen fått mer kontakt med henne dom senaste veckorna. Skillnad sen jag började rida henne för ett år sen. Då var det hon som bossa över mig, gick dit hon ville gjorde det hon ville! Hon koppla bort med totalt. Man har inte precis så mycket att säga till en stark fjording! Men nu är hon underbar och lyssnar faktiskt mer på mig en vad hon någonsin gjort förut. Hon respekterar mig mycket mer. Vilket jag uppskattar enormt mycket.

Så nu har jag sagt det, haha. Nu fortsätter vi med resten.

Idag så har både jag och Emma lektion på TFRK i kväll vid sju, troligtvist hoppning. Men innan vi ska till stallet ska vi ner till stan och kolla runt lite, tror Emma skulle köpa present till en kompis. Sen blir det att åka till TFRK. Så det var dagens planer hittills


- Matilda

Dagen

Hejsan
Kom hem från stallet för en stund sen. Det var underbart att rida!! Dock skritta vi bara för lilla Snobben var äntligen med. Men den lilla jäveln försökte bita mig i benen när jag red brevid, haha busponnyn. Red även barbacka på en häst som fäller som jag vet inte vad, så när jag hoppa av såg jag ut som en Quinnie, haha.
- Matilda

Stallet


Hejsan

Nu åker jag och pappa iväg för att hämta upp Emma sen åker vi vidare till stallet. Är riktigt sugen på att rida idag, i det fina, underbara och varma vädret. Gahhaa, kan inte förklara känslan spricker snart så taggad jag är !! Det är ju rena sommaren ute!!! Var till och med ute och solade för en stund sen i bara bikini och ändå var det varmt! Helt sjukt!
Så idag taggar jag ridningen stort, och jag hoppas verkligen att Snobben är bättre så Emma kan börja skritta honom idag.

Ne men nu måste jag åka.

- Matilda

10.00

Säger bara, haha !!

- Matilda


Sen Godmorgon !

Godmorgon kära läsare !

Orkade tyvärr inte blogga så mycket igår, som ni såg i förra inlägget. Var jätte trött när jag kom hem, och gick och la mig i sängen direkt, haha. Men jag kan berätta vad jag gjorde igår. Som alla andra häst människor med häst gör, så började jag mocka, haha. Sen fixade jag resten och sen red jag ut med Quinnie. Blev en rätt lugn tur, mest skritt och lite trav. Men det är mysigt det med!
Idag är det underbart väder ute himmlen är turkos ! Jätte härligt väder så jag hoppas det håller i sig tills ikväll då jag ska rida. Man blir väldigt beroende av vädret när man har hästarna som oss utan ridhus och paddock, det blir ute ritter för oss och om vi vill hoppa eller rida dressyr får vi rida i hagarna. Men det funkar det med !!
- Matilda



Godnatt

Nu är jag hemma från stallet. Orkar inte blogga mer idag så vi hörs imorgon.
GODNATT
- Matilda

Pengarna räcker inte till..

Någon mer en mig som har samma problem som jag med pengar?!

Jag är en tjej som är väldigt intresserad av både kläder, smycken, smink och mycket mer till vardags, men jag är också noga med vad jag har till stallet och utrustningen till hästen. Men ett barnbidrag räcker inte till allt. Verkligen inte till allt!! Jag betalar nästan alla min vardagskläder själv, mamma betalar skor som jag måste ha och jackor till vardags. Men nästan alla mina ridkläder har jag betalat själv. Stövlarna och västen har jag betalat själv. Men ska ju köpa en ny hjälm snart, och då hjälper mamma till med pengar för det är en säkerhetsgrej, men hon betalar inte en hjälm för hur mycket som helst när det finns billigare att köpa som är minst lika bra så vill jag ha en snygg hjälm som kostar lite mer får jag betala själv.

Så sammanfattningen blir "höj barnbidraget för hästtjejer och killar, för våra pengar räcker inte till"

- Matilda





Matilda

Hej,

Åker till stallet nu om en stund, skriver mer senare ikväll.
Det fick bli en ohästig bild på mig idag, haha.

- Matilda


Stallet ikväll.


Hejsan

Ska åka till stallet vid fyra ungefär idag och kommer nog spendera kvällen där. Var ju inte i stallet igår så har verkligen saknat min lilla Quinnie. Haha, en dag är för länge att vara borta från hästarna. Det är kanska bra väder ute idag men hoppas det klarnar upp lite mer innan jag ska iväg.

- Matilda


Tisdag

Säger godmorgon med en bild idag. Haha, om ni undrar vad Quinnie gör på bilden så fick hon helt plötsligt för sig att hoppa över ett dike som är typ 10cm brett, haha knas häst ! Även jag ser helt knas ut, sitter nästan bakom sadeln. Men ibland får man bjuda lite på sig själv.

- Matilda


20.46

Snart är denna måndagen över, men imorgon väntar en helt ny dag. Hann tyvärr inte rensa ridkläderna som jag hade tänkt mig idag, hade massa andra saker att göra. Synd synd... Men det får bli en annan gång.

Kom föresten på för ett tag sen att jag glömde kolla på Ponnyakuten igår?! Helt sjukt, jag glömmer aldrig ett avsnitt, haha. Men det får bli att kolla på svt play om en stund. Tycker verkligen denna säsongen är riktigt bra mot vad dom andra har varit. Så extra roligt att kolla nu.

- Matilda


Ridbyxor

Snygga HV-Polo ridbyxor från Hööks som jag inte skulle tacka nej till !
- Matilda

Det visste ni inte va?

Tio saker ni inte visste om mig.

1. För tre år sen tyckte jag det var läskigt att hoppa hinder som var över 60cm. Men nu älskar jag att hoppa! Ju högre desto härligare känsla, haha.

2. Jag är rädd att komma i vägen för två hästar som är arga på varnadra. Jag skulle hämta en häst i hagen i somras och den stod brevid en annan häst som stod och beta men helt plötsligt blev den här andra hästen jätte arg på den hästen jag skulle hämta, så den vänder sig om och sparkar mot min häst, samtidigt som min häst stegrar sig! Och där mitt mellan dom står jag försvarslös. Som tur var blev jag varken träffad av någon av deras hovar. Men var tio centimeter från att få både fram- och bakhovarna i huvudet. Sen dess blev jag lite rädd för att det ska hända igen.

3. Jag har aldrig hoppat med en häst. Fast jag har ridit i snart 10år så har jag aldrig hoppat med en stor häst. jag har ridit på ponny hela mitt liv. Och i nuläget ser det inte ut som jag kommer sluta med det heller.

4. Trilla betyder otroligt mycket för mig. Jag vet att hon bara är en ridskoleponny som jag rider en gång i veckan. Men den kontakten jag har fått med henne går inte att beskriva hon betyder verkligen allt för mig. Tror ingen riktigt kan förstå det. Men jag skulle göra allt för att få henne.



5. Jag älskar att galoppera fort. Finns det något att skriva här meningen säger allt!

6. Jag hatar att Snobben är snabbare en Quinnie. Snobben galopperar mycket snabbare en Quinnie trots att han är så liten. Vilket gör att han vinner alla galopp tävlingarna. (om inte jag tjuvstartar förstås)

7. Jag skulle vilja bli bra på gymkhana. Jag hade tyckt att det var riktigt kul att kunna vara grym på gumkhana.

8. Quinnie var den första hästen jag red. När jag var liten och började på ridskola, så stod Quinnie några år där så hon var den första hästen jag red. Men hon har inte stått där på länge nu, för hon blev halt och trivdes INTE alls där. Så jag blev lite smått förvånad när jag skulle åka och provrida henne.

9. Jag pratar med hästen när jag rider. Jag pratar högt och mycket med hästen jag rider på, haha. T.ex. ska vi hoppa säger jag ofta till hästen att: Nu måste du vara duktig och springa bra och hoppa det hindret sen får du inte glömma och svänga för då missar vi andra hindret. Haha, men det brukar faktiskt ofta går bra.

10. Min högsta dröm är att få Trilla!

-
Matilda


Super vecka

Godmorgon alla !
 
Idag är det måndag och en ny start på veckan. Hoppas denna veckan blir mer en lyckad, känner på mig att detta kan bli en super vecka. Ska försöka rensa lite bland mina gammla ridkläder idag har massa "skit" som behöver slängas och massa bra saker som behöver komma fram under all "skit", hehe. Har hundra olika jackor som måste slängas och massa annat som måste tvättas. Ska även försöka lägga upp lite saker på blocket som ska säljas. Så kanske är några kronor rikare om någon vecka eller två vem vet, haha. Och det är ju inte fel.
Nu ska jag ner och äta frukost och sen blir det att börja dagen på riktigt!


- Matilda


Snart kommer en lista

Hej

Jag och Emma satt och prata lite om allt möjligt i bilen på väg hem från stallet idag, och vi kom fram till att det finns massa konstiga och roliga saker som vi måste provat och ha gjort innan sommaren är slut. Så vi kommer skriva ihop en lista någon dag som vi kommer lägga ut på bloggen på allt vi ska göra innan sommaren är slut.

Vi fick bland annat lite inspiration från hästarna som rullade sig i hagen idag. Det enda sätet och få reda på varför dom tycker det är så skönt är att testa själv, haha. Mer säger jag inte.

- Matilda


Varning För Smutsiga Bilder

Några smutsiga bilder från idag
Snobben rullar sig!
Snobben fortsätter att rulla sig!
Tror Snobben rulla sig fem gånger innan han gav sig ut i hagen på riktigt, haha.
- Matilda

Home

Kom hem från stallet för en liten stund sendan. Riktigt härlig dag! Fint väder och en glad ponny, kan det bli bättre !

- Matilda


Färg

Någon mer en mig som tycker dessa färger på schabraken och lindorna är sjukt fräcka. Det är riktigt roligt att dom har gjort lite färg på schabraken! Visst det är jätte snyggt men vinrött marinblått och alla dom där tradionella färgerna. Men vilket ekipage kommer du ihåg bäst det knallgula eller den som hade marinblått som resten av alla andra ekipag. Den gula såklart! , haha. Hejjar dessa schabrak riktigt mycket mer färg till hästem!!
Jag själv skulle köpt det gula schabraket med matchande benlidor till Quinnie, tror hon skulle passat bäst i det.
- Matilda




Fråga

Fick en fråga av en tjej förut som undra hur länge jag och Emma har ridit?
Jag kan bara svara för mig själv, och jag har ridit snart tio år och skulle tror att Emma har ridit lika länge som mig.
Så jag har bara levt i fem år utan hästarna kring mig, haha.

- Matilda



12.13

Hejsan

Det blev inte att åka till stallet idag ändå, som ni såg i Emmas inlägg. Riktigt tråkigt, men men livet är orättvist ibland. Men imorgon då blir det allt att åka till stallet. Så denna dagen blir ungefär sådär riktigt tråkigt som jag hade igår! Så slänger in samma bild igen.

SÅ HÄR TRÅKIGT ÄR DET ATT INTE VA I STALLET

image description

Bild i repris.


- Matilda



Pink By HV Polo


10.22

Hej allihop.

Har inte kunnat blogga så mycket eftersom jag inte varit i stallet på ett tag. Insperationen är inte direkt på topp...
Hade igentligen tänkt åka ut till Snobben idag men det blev inte av så det får bli imorn istället. Jag är lite besviken för jag hade sett fram imot att testa Snobbens Schabrak. Jag får helt enkelt vänta.



Haha, här har ni min skitiga lilla tjockis ^^.

-Emma


Bloglovin

Följ oss via bloglovin.com ! Klicka bara HÄR och ni missar inte ett enda inlägg från oss.
<a href="http://www.bloglovin.com/blog/3507557/ponnypluttarnas?claim=bz7xmbj5aua">Följ min blogg med Bloglovin</a>

07.45

Godmorgon på er !

Idag blev det att stiga upp riktigt tidigt för att vara en lördag. Men ska vara hos Emma redan vid tjugo i nio och sen bär det av till stallet och träffa dom små ponnypluttarna. Men hinner tyvärr inte skriva mer nu eftersom frukosten väntar på mig där nere i köket.

- Matilda


Grand Prix

             



Gina Tricot har ju nu släppt sin kolektion Grand Prix på hemsidan som består av ridkläder för er som inte visste det. Hittade massa snyggt men snyggast var nog denna rosa piken, men tråkigt nog är den slut i min storlek finns endast i L och XL kvar. Riktigt synd eftersom det var en perfekt rosa till mina andra grejer, men men bättre lycka nästa gång. Får kolla lite mer på dom andra grejerna och se om det finns något annat snyggt man kan tänka sig att klicka hem.

- Matilda











Tråkigt

Så här tråkigt är det att inte va i stallet !

- Matilda


Clear Round

Hejsan på er !

Idag blir det att hoppa över stallet för min del, orkar inte riktigt med det idag, har ont i huvudet och Quinnie kan behöva vila lite extra. Men imorgon blir det stallet med Emma på morgonen. Tror även att Emma kan börja skritta Snobben snart för hans ben är bra när han skrittar och travar. Hoppas verkligen han blir helt bra snart.

Anmälde mig föresten till en Clear Round tävling på Trilla för några dagar sedan. Tävlingen äger rum den första april, så jag hoppas bara oturen i första April inte drabbar mig, haha. Nejdå.. men det ska nog gå bra hoppas jag iallafall.

- Matilda




Bild på mig och Trilla


Home



Hejsan

Nu är jag äntligen hemma från TFRK. Hade hopplektion med Trillaidag. Hon ar underbar i dressyren men i hoppningen paja allt. Trilla har inte muskler och smidighet så hon har svårt att hålla galoppen på en volt när man lägger till ett hinder på volten. Det blir för mycket för henne att orka med och då blir min ridning flängig när hon saktar av hela tiden till trav. Och då blir det bara ännu värre.. Ne en riktig dålig hopplektion för mig. Men dressyren har nog aldrig varit på bra! Är riktigt stolt över min lilla Trillis endå.

// Matilda

"Kärleken till en häst går inte att beskriva med ord"




"Fick en chock idag när jag vakna!"

Hej

Fick verkligen en chock idag när jag vaknade ! Klockan ringde som vanligt och jag reste mig upp ur sängen och kolla ut genom fönstret, det var då chocken kom! Detta fick jag syn på,



SNÖ!! usch... Det som var torrt över allt och det var varmt fint väder och fin himmel och så bara över en natt så förstördes allt. Jag gillar snö men den ska vara borta efter nyår helst dagen efter nyår, haha. Ne men hade verkligen sett fram emot vår snart sommar.




Detta väder saknar jag nu !

// Matilda



Min underbara ponnyplutt



Hejsan svejsan på er!

Kom hem från stallet för några timmar sedan. Dagen idag har helt klart varit lyckad. Red ut Quinnie och hittade en äng som jag jobbade henne lite på volterna och sådant. Hon var verkligen jätte fin och lugn. Hon har verkligen gjort framsteg i att kunna rida ut själv. När jag börja rida henne gick det knappt att rida ut själv hon gnägga/skrek hela vägen och bockade och ville inte gå framåt, men vilken skillnad det har blivit! Det är riktigt skönt att inte behöva oroa sig dom dagarna man måste rida ut själv utan att det funkar.

// Matilda

"Things I hate"




Tre saker som jag verkligen hatar! 

Sega datorer
Jag verkligen avskyr när datorn är seg eller lägger av när man har skrivit ett långt bra inlägg.. Då är det bara att börja om att skriva allt.

Folk som har fördomar mot Fjordingar
Usch.. gillar inte alls människor som har fördomar mot fjordingar. Ofta får man höra att dom är tjocka, envisa, klumpiga, och tråkiga. Vilket jag inte tycker stämmer alls överhuvudtaget. Visst finns det fjordingar här i världen som kanske är sådana men det finns garanterar lika många andra raser som är PRECIS likadana. Vilken häst som helst kan väl bli tjock. Envisa hästar finns det gott om i världen och jag kan garantera att det inte bara är fjordingar.
Fjordingar kan faktiskt vara riktigt grymma ! Ge dom bara en chans.

Hästar som fäller EXREMT mycket
Ne, det är allt annat en kul att borstar en häst som fäller som bara den. Håret flyger runt och fastnar på kläder och hamnar i ögonen, näsan och munen. Man får helt enkelt blunda och hålla andan när man borstar fällande hästar, haha.


// Matilda




"Vi har nästan glömt hur märkvärdigt det är att ett så stort och starkt och intelligent djur som en häst tilllåter att ett annat mycket svagare djur att rida på deras ryggar"



Bild på Trilla från i somras


Godmorgon på er !

Jag hinner tyvärr inte skriva nu så mycket på morgonen, måste hinna göra massa annat innan jag ska iväg. Men skriver mer senare idag.

// Matilda



Äntligen ett inlägg



Hejsan

Det ha varit riktigt dåligt med att uppdatera från min och Emmas sida dom senaste dagarna. Jag har varit förkyld och Emma har inte hunnit. Men nu lovar iallafall jag att bli bättre, för nu börjar jag äntligen känna mig bättre från förkylningen.

Idag red jag ut på Quinnie själv faktiskt. Quinnie är en sådan här häst som får lite lätt panik eller så blir hon jävligt förbanad så hon är inte rolig att rida ut på själv, är spänd som jag vet inte vad och kan sätta igång och bocka som en galning eller vägra gå framåt. Men IDAG så var det underbart! Hon lyssnade på mig hela vägen. Tränade lite på galopp fattningar och avsaktningar. Kände att detta behövdes efter som hon har en tendens till att rusar iväg i galoppfattningarna och är lite okontaktbar när man ska sakta av. Men allt gick galant idag! Hon gjorde precis som jag ville.

Så nästa gång det går dåligt och ingenting går som man vill... Så ska jag minnas denna dag och att hon är duktig innerst inne bara att det inte alltid går som man vill eller tänkt sig, haha.

Så denna ridtur var minst sagt lyckad. Och ett STORT framsteg i att rida själv. Borde kanske träna oftare på att rida själv med henne så hon accepterar läget och att man slipper krångel.

// Matilda

Härlig Film.

Många har säkert redan sett klippet, men det är absolut värt att se igen! Hästen är otroligt duktig och lyssnar verkligen på sin ryttare, med tanke på att hennes ben inte ens når nedanför sadeln. Och själva tjejen som sitter på hästen är med otroligt duktig. Ett galopp språng med en sådan stor häst i jämförelse med sin egen längd måste kännas som att flyga flera meter, haha. Tänk då att hoppa så höga hinder med hästen och hon hänger ändå med på ett bra sätt. En riktigt söt och duktig tjej som man verkligen kan se upp till. Hästen är också söt och verkar göra allt för sin ryttare.



// Matilda

Love


"Du älskar inte en häst för att den är vacker, den är vacker för att du älskar den"

Godmorgon på er
Idag blir det inget stallet för mig känner mig inte alls bra huvudet bara dunkar. Tror Emma har smittat tillbaka förkylningen, haha.
Hoppträningen igår gick iallafall hyfsat bra. Vi tränade mest på omhoppnings svängar. Trilla är ju inte så jätte vältränad så hon har svårt att hålla galoppen i svängarna, och vi var rätt många som var med så man han inte träna så många gånger. Men annars gick det allt bra.

// Matilda


Bilderna är från när jag och Trilla var med i KM:et på Tfrk.










Lektion!

Hej allihop, det var ett tag sen jag bloggade nu, men jag har inte haft så mycket att blogga om nu när jag varit sjuk och inte kunnat åka ut till min lilla sjukling.

Idag har jag varit på Ängens gård på ridlektion. Till en början gick det väl inte så jättebra men efter ett tag så gick det kanoon!



Idag red jag den här goingen, goseTimon

Haha, inte världens sötaste bild på mig men den bjuder jag på!

"Det är något med utsidan hos en häst som är bra för insidan hos en människa"

Säger Godmorgon med lite bilder idag, från i sommras när jag hyrde Trilla.






RSS 2.0