Quinnie den söta !!!

Hejsan,

Träningen igår gick sådär.. Kändes inte alls bra... Men Emma lyckades fånga några bra bilder iallafall där man såg hyfsad ut, haha. Har inte fått dom en men dom kommer komma upp på bloggen någon gång under veckan.
Istället får ni nöja er med en bild på Quinnie och mig.
- Matilda


Hello

Hejsan !!!

Har inte skrivit här på bloggen på hur längesen som helst ! Och nu när jag gör det får ni nöja er med en halv dålig mobil bloggning. Men hoppas ni står ut!

Senare ikväll ska jag hoppa lite på terrängbanan för en ridlärare. Det blir några tjejer som är med så det blir säkert jätte roligt. Emma kommer och tar kort också. Så det kommer säkert komma upp massa bilder här på bloggen under veckan.

- Matilda




https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3173898/images/2012/pic_204419318.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3173898/images/2012/pic_204419318.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3173898/images/2012/pic_204419318.jpg%3C/a%3E">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3173898/images/2012/pic_204419318.jpg" class="image">


Sommar!

Nu börjar det verkligen kännas som sommar! Hästarna går ute i hagen på nätterna, uteritter i bara linne och självklart linnebränna... -.-
Saknar bara en sjö att bada i..





/Emma

LOVE

- Matilda

Ponnyn sprang fort !

Hejsan !

Idag red Emma och jag en super tur ! Med många bra galopp sträckor. Vi sparade galopperna tills vi var på hemväg. Så hästarna skulle vara lite mer taggade.
Så jag säger bara Quinnie var galet snabb idag, haha.
Så ridturen var mer en lyckad!!!

- Matilda


Cyklade

Hejsan,

Orkade inte blogga igår när jag kom hem från stallet. Jag och Emma var så rediga igår så vi cykla ut till staller. Eftersom det är ungefär 1,5 mil ut så tog det en liten stund innan vi var framme och det var motvind halva vägen vilket gjorde det mer jobbigt, haha. Men vi klarade det trots att vi var helt otränade !!! Så till sommaren har vi bestämt oss för att cykla mer så vi får lite bättre kondition.

Själva ridturen igår var jätte härlig blev en barbacka tur igen
. Gillar verkligen att rida utan sadel på Quinnie eftersom hon lyssnar bättre och det är enklare att kontrollera stegen enklare, med sadel gör hon lite som hon själv vill ibland, haha. Dock är hon inte elak men vill hon galoppera in i hästen framför sig gör hon det, och eftersom hon är så himla stark och "envis" så har jag inte alltid så mycket att säga till om, haha. Men jag gillar henne en då !!! Bättre att hon har lite humör och en personlighet en att vara som en robot !

Idag så kommer iallafall jag och Emma åka bilen ut till stallet.
Det är lite halvtaskigt väder så känner inte för att cykla ut idag... Vet inte riktigt vad vi ska rida någonstans idag men det klurar vi säker ut senare.


- Matilda


Today

Tjena,
Igår var jag inte i stallet men idag så ska jag allt ut med Emma. Hoppas bara vädret blir lite bättre ! Så skulle det vara perfekt !!!
-Matilda

Inget hästig bild...

Hejsan

Det har varit lite dåligt med bloggning från min sida dom senaste dagarna...

Var iallafall ute i stallet igår med Emma. Blev en liten kort barbacka tur i skogen, mysigt mysigt ! Dock så var jag extremt trött eftersom jag var i kyrkan och hemma hos en kompis som konfirmera sig igår. Jätte roligt och god mat och tårta, haha.


Har ingen annan bild från stallet igår så det får bli en bild på mig (till höger) och Rebecca till vänster!!

- Matilda


.

.


Totilas- världens dyraste häst

Tycker att den här hästen är så otroligt fin. Ni som har sett honom vet ju att han är super duktig och har en utstråling så stor att även de som inte är hästintresserade häpnar. Men är han värd sitt pris...? Jag har hört att han kostar mellan 220 och 260 miljoner.





//Emma

Lyckad lektion igår



Hejsan,

Det blev tyvärr inte så mycket bloggning igår efter jag kom hem från stallet. Så tänkte berätta lite vad vi gjorde igår på lektionen. Vi hade inte "teori" som vi skulle igår, utan vi red och hoppade i hagen över några små hinder. Och det var roligt det med !!! (Självklart fikade vi på Emmas mumsiga tårta innan lektionen) Lektionen igår var iallafall bättre en "vanlig teorilektion" Red ju också på lilla söta Trilla så vi självklart var det en lyckad lektion igår, haha !!!

- Matilda

So True

- Matilda

Recept!

Fick en liten fråga efter receptet på cheesecaken och det kommer här!


Ingredienser

12 st         Digestivekex
50 g          Smör
4 st           Gelatinblad
2 st           Ägg
2 dl           Lätt créme fraiche
400 g        Lätt färskost (jag använde philadelphiaost light)
1,5 dl        Strösocker
1 tsk         Vaniljsocker
2 st           Lime (Rivet skal och saft)

Garnering

4 msk       Vatten
2 msk       Strösocker
1 st           Gelatinblad
2 st           Passionsfrukter


Tillagning

1. Krossa kexen fint. Smält smöret och blanda det med kaksmulorna. Tryck ut smulorna i botten på en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ i kylen.
2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Dela äggen. Blanda äggulor, creme fraiche, ost, socker, vaniljsocker och limeskal till en slät smet.
3. Värm limesaften i en kastrull. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i limesaften. Låt svalna något och häll ner i en tunn stråle i ostsmeten under omrörning. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i smeten. Häll blandningen i formen och släta till ytan. Ställ i kylen minst 1 timme.
4. Lägg gelatinbladet till garneringen i kallt vatten ca 5 min. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Ta upp och låt gelatinbladet smälta i kastrullen. Halvera och skrapa ur passionsfrukterna, ta inte med hinnorna. Blanda ner passionfruktsinkråmet i kastrullen och låt svalna. Häll gelén över tårtan. Ställ i kylen tills gelén stelnat, minst 1 timme.
5. Lossa kakan från formen och servera som dessert.

Kram//Emma


Dom två bästa fjordingarna !!!

image description
- Matilda

Teori ikväll

Hejsan svejsan !!!

Ikväll så har både jag och Emma teori på tfrk som ni såg i hennes förra inlägg. Emma har ju bakat en cheesecake så jag längtar ihjäl mig till ikväll !!! Läntar också efter alla kompisarna och så klart efter min lilla Trilla ! Måste ju bjuda hästen på lite morötter så hon kommer ihåg att hon var bäst i söndags, haha!

- Matilda



So True

- Matilda

Lime cheesecake.

Idag har jag haft fullt upp! Efter skolann drog jag och Matildis iväg till stallet och red en underbar barbackatur sedan åkte jag hem och åt. Efter det bar det av till konsum för att köpa ingredienser till kakan som jag måste göra till teorin, för jag föll ju av för ett x antal veckor sedan.
Jag ska göra en lime cheesecake med passionsfruktsgarnering. Gjorde den för första gången här om dagen och den blev en riktig hit!





Få se om jag kan toppa förra gångens resultat ^^.

Ha det bra allihop!  //Emma

So True

- Matilda

Godmorgon

.


So True

- Matilda

So True

- Matilda

Vårväder.

Hej allihop!

Idag är det ett sånt där typiskt vårväder så det blir till att rida ut på långritt idag med lille Snobben. Jag hade egentligen ställt in mig på att rida barbacka men det vår vänta, en sån här dag kan man inte bara låta passera.

Nu måste jag gå för Matilda kommer och hämtar mig om en kvart. Hoppas ni där hemma också får er en tur i det fina vädret!

Kram //Emma


Shopping

Fick en liten fråga av en tjej igår som undrade vart vi köper alla snygga hästprylar ?

Och jag tänkte att jag (Matilda) kunde svara på den eftersom i nuläget är det nog jag som har köpt mest.
Jag tänkte jag skriver som hemsidorna jag ofta kollar in på när jag ska leta efter något nytt och roligt.
http://www.hooks.se/

http://www.horze.se/

http://www.ponnypop.se/

http://ponnyprakt.se/

http://xn--hstshopen-v2a.se/
Det är dom sidorna jag alltis kollar på först sen kanske jag googlar runt lite på andra om jag letar efter något specielt. Men dessa är mina favoriter !!!

- Matilda

Today



Hejsan alla söta läsare !!
Måste säga att det är jätte kul att ni kollar in här. Och vill säga tusen tack till alla som skrev grattis till mig!!!

Idag så är det tisdag och denna tisdagen är det underbart väder !!! Solen lyser och det är jätte varmt utomhus. Så stallet får faktiskt vänta till lite senare idag för nu ska jag ut och sola på min baksida.
- Matilda

Before I die I want to...



//Emma

RSS 2.0