Home



Hej

Kom hem från stallet för någon timme sen. Underbar ridtur idag säger jag bara! Anna, som jag red med idag släppte sin häst när vi galoppera (den hästen springer inte dåligt fort) och Quinnie flög efter. Hon tog verkligen i, i varenda muskel för att hinna ikapp men hon lyckades inte. Och då sprang hon ändå jävligt fort! Mina ögon bara rann jag hade hur mycket fart tårar som helst rinnande på kinden när vi hade galopperat färdigt.
Det är så himla härligt att galoppera fort man får verkligen en  adrenalinkick ! Dagen idag var minst sagt riktigt lyckad. Galoppen gjorde min dag.
Men stackars lilla Snobben han gnägga så när vi red iväg utan honom. Hoppas både Emma och Snobben blir friska snart.

// Matilda


Roligt citat



Blev alldeles full av skratt när jag läste detta citatet

"En valack beordrar man, en hingst ber man, ett sto skickar man en skriftlig förfrågan till i tre exemplar och får ett tveksamt svar tillbaka"

Kan verkligen känna igen Quinnie i det sista "haha".

// Matilda

Riding turns "I wish" into "I can".



Bilden tog Emma på mig och Quinnie i Somras


Nu drar jag till stallet utan lilla Emma hon ligger fortfarande hemma och är sjuk. Hoppas du blir frisk snart Emma!

Och jag som alltid tjatar om bra väder och sådant, kan konstatera att i min del av Sverige är det just nu underbart väder ute !! Plus 15 grader! Helt sjukt äntligen börjar det gå att rida utan vantar. Jag hatar nämligen och rida med vantar i onödan. Känner att man får mer kontakt med hästen utan klumpiga vantar som är ivägen. Idag slipper man också jackan och långkalsonger!! Livet är underbart just nu! "haha" 

Vi hörs senare när jag kommer hem.

// Matilda



Väskan



Hej

Det var denna stövelväska jag köpte på GHS. Den har iallafall lite rosa på sig.

// Matilda

Ny Dag.




Jag och fina Emma

Godmorgon

 Jag hann inte blogga igår när jag kom hem från stallet. Men hade en härlig ridtur i skogen med Anna. Solen sken och allt var underbart! Hade också på mig mina nya ridstövlar, och hittills är jag nöjd med dom!
Emma var sjuk igår så hon hängde inte med.. Men jag gick lite med Snobben och hans ben blev genast lite mjukare av att få röra på sig lite.
Men jag hoppas Emma är frisk idag iallafall.

// Matilda

Stallet Nästa.



Nu blir det att åka iväg till stallet med Emma. Anna hon som äger hästarna kommer och hämtar upp oss. Och nu ska jag äntligen få träffa min lilla älskling. Har ju inte sett henne sen i torsdags. Hoppas iallafall att hennes sura dagar är över nu! Förra veckan var inte alls rolig då sura hon och tyckte inte att något var roligt. Hon är ju inte så att hon har öronen bakåt och sparka och är farlig, man känner mer på henne hur hon är i kroppen eller vad man ska säga, man kan verkligen se på henne hur sur hon blir när hon tycker att man håller på att rida för långt bort eller när jag kräver lite av henne kan hon bli lite sur. Snäll är hon alltid bara lite grinig ibland. Men nu hoppas vi att hennes grininga dagar är över och att hennes glädje dagar kommer fram!
Men nu måste jag skynda mig om jag ska hinna till bilen.

// Matilda


Kärleken till en häst



Ett helt år med dig, och det kändes som en evighet.
Du är min bästa vän och det hoppas jag att du vet.
Du måste förstå att du är nåt speciellt.
Du är min egna lilla ängel.

Quinnie om du bara visste hur mycket jag älskar dig!

// Matilda

 


Livet här och nu.



Emma och jag. Vi ser ut som två stoppade potatisar när vi har våra västar under redan tajta jackor "haha"

Godmorgon

Just nu är det fint väder utomhus så vi håller verkligen tummarna på att det håller i sig till ikväll också, så jag kan rida utan att bli genomblöt av regn eller liknande.
Snobben har tydligen skadat sig i benen i helgen så vi får åka ditt och kolla vad som har hänt med lilla stackars Snobben. Troligtvist har han trampat snett eller något liknande.
Jag ska också försöka klippa till Quinnies man idag för den har säkert växt lite under helgen. Den manen är verkligen som ett land med ogräs det växer och växer och växer. Och en konstig grej till är att hennes svarta streck i manen ålen asså den är MYCKET större en det vita på sidorna hon har mycket mer svart!
Hon ser jätte rolig ut när man rider på henne för det ser seriöst ut som en stor bränd korv istället för ett vackert streck. Men min lilla Quinnie är söt ändå!


// Matilda 


Topp tre.

Tänkte göra en sån här topp tre lista på vad jag just nu vill ha och kanske köper när plånboken tillåter!


1. Det jag vill ha mest just nu är det rosa HV Polo schabrak på bilden. Tycker verkligen det är skit snyggt och tror faktiskt att detta blir mitt inom en snar framtid om man har tur.



2. Vill ha denna rosa kingsland jacka med, såg den på GHS för bara 500kr men den fanns bara i large tråkigt nog så får leta vidare efter en liten billigare på nätet.

3. Vill också ha en ny hjälm men vet inte riktigt vilken en så får se vad det blir för någon.


// Matilda


You can count on me.



You can count on me like 1 2 3
I'll be there
And I know that when I need it I can count on you like 4 3 2
And you'll be there
Cause that's what friends are supposed to do

You'll always have my shoulder when you cry
I'll never let go
never say goodbye


Snälla bli frisk...

Ponnyplutten är saknad



Hej

Saknar verkligen min lilla ponnyplutt enormt mycket nu ! Har ju inte varit där sen i torsdags. Men imorgon bli det att åka ut. Hoppas bara på att vädret är fint. Orkar verkligen inte med mer regn och slask. Vill kunna utnyttja ridvägarna till 100%, gillar inte alls leriga stigar och halv hala vägar! Vart ska man rida??
Vi har ju varken ridhus eller paddock så det är uteritter som gäller för mig och Emma.
Men snart så närmar sig den riktiga våren och sen sommaren och då kan vi rida ordentligt! Då kan vi även utnyttja hagarna att rida dressyr i, utan att sjunka ner tre meter haha.

Nu blir det att sätta på sig mina nya stövlar och gå in dom lite mer, Hejdå

// Matilda

Göteborg Horse show

Här kommer några bilder från GHS, som Becca har tagit 










Becca och Verro





Jag och Emmutt !




Mina alla olika ansikten under dagen ! (undra om det fanns någon på GHS som tyckte att jag iallafall såg lite normal ut) Haha


// Matilda


Skruttis.

Har inte varit i stallet sen i fredags, börjar sakna pluttisen rejält.



// Emma


HV Polo



Såg detta schabrak igår på mässan men det fanns bara i dressyrmodell, vill ju ha ett allround.
Men nu har jag hitta detta på en hemsida nu så jag funderar på om jag ska beställa hem det. Jag tycker verkligen schabraket är skit snyggt! Skulle passa perfekt på Quinnie. Jag får se hur jag gör med det ligger definitivt högst upp på min "Vill ha lista" !

// Matilda

Stövlar



Hejsan

Har sprungit runt i mina stövlar hela dagen för att gå in dom så dom formas lite efter min fot och mitt ben, eftersom jag har ovanligt breda vader, eller är det någon mer som har det som mig som har svårt att få på sig nya ridstövlar?
Men hittills är dom bekväma och jag är super nöjd med dom!
Ska använda dom på torsdag då jag har lektion, så får vi se om jag är lika nöjd med dom då men det tror  jag allt.

// Matilda


Ponnyakuten

Nu blir det att kolla ponnyakuten!


en!

Bild på mig och Trilla

// Matilda

New in!

Hej allihop! GHS was totally awesome! Min favorit för dagen var gymkhanan. Det var sånt jäkla tryck i publiken och dom som red var superduktiga!!

Har äntligen köpt mig ett nytt schabrak. Gissa om jag hade beslutsångest, haha.
Den vinrödafärgen blir skitfin på Snobben i alla fall!






//Emma

Godmorgon

Godmorgon

Vaknade för en halv timma sen ! Vilket är väldigt ovanligt för mig, visst jag är trött på morgonen men jag brukar max sova till elva halv tolv. Men idag vakna jag kvart i två.

Hade iallafall en underbar dag igår. Vi hade jätte roligt hela dagen!!
Det var riktigt häftigt och se Roffe hoppa vilken stämning det var i scandinavium. Alla drog efter andan varje gång han hoppa! Men synd var att han rev sista hindret i omhoppningen annars hade han vunnit eller kommit tvåa.

På mässan köpte jag ett par Bocaj ridstövlar och en stövelväska som är ROSA och grå, sen så köpte jag ett rosa spö, eftersom det gammla är mer åt det lila hållet.
Tar kort på bilderna senare idag skulle jag tro om jag hinner. 




GHS

Rosa spö säger jag bara !!


Ponnyplutt


Tidinställt inlägg.

Nu är jag och Matilda förhoppningsvis i scandinavium och har det awesome bland all pållar och svinsnygga schabrak!
Vi kommer vara borta från 07.30 till 00.30 typ och vi kommer tyvärr inte kunna blogga så mycket då blogg-appen cpar.
Hoppas ni har en asbra lördag och vem vet, vi kanske syns i Gbg!



Ja, jag vet att jag redan lagt upp några bilder på denna pållen, men han fastnar så bra på bild!

//Emma

Fråga




Fick en liten fråga av en tjej, som jag tänkte svara på.


-Vilka gulliga ponnysar är dem era egna?

Tack dom är riktigt gulliga. Men svaret är nej, det är inte våra egna ponnysar. Vi är medryttare på dom kan man säga. Fast hon som äger dom rider inte på dom hon har bara fått dom av olika anledningar. Det enda vi betalar är skorna och vi får rida hur mycket som helst så enligt mig är det en rätt bra deal.
När jag pratar om Quinnie så pratar jag som om det är min egen, för det kan man nästan säga att det är, eftersom jag är den enda som rider på henne och tar hand om henne varje dag jag är där. Självklart tar ju ägaren hand om dom när vi inte är där men rider gör hon inte på dom.

// Matilda


Göteborg Horse Show




Nu sitter jag, Emma, Rebecca och Verro på tåget mot Göteborg. Blir en heldag på Göteborg Horse Show och en hel del shopping på mässan skulle jag tro.

Skriver mer senare ikväll eller imorgon.

Hejdå

// Matilda & Emma

Bocaj



När vi ska till Göteborg Horse Show ska jag leta efter ett par nya ridstövlar och en ny hjälm.
Just nu är jag inne på att köpa ett par bocaj ridstövlar men hittar jag några som jag tycker mer om så kanske tanken ändras. Vad jag vill ha för hjälm vet jag inte en men kanske hittar någon fin på mässan

// Matilda


Gnägg



Bilden tog Emma igår

Hej

Sen uppdatering idag, men nu kommer äntligen ett inlägg.
Ponnypluttarna fick vila idag eftersom dom har gått rätt mycket och Quinnie har börjat små hosta. Så hon ska få vila lördag och söndag med.  Och jag får hoppas att det försviner och inte blir värre.


Quinnie är ju min medryttarponny som jag får vara ute hos när jag vill och dom dagarna hästarna ska vila behöver varken jag och Emma komma ut eftersom då tar ägaren mockningen. Så det är verkligen super!

Hejdå

// Matilda

Kväll.

Då var man hemma efter en heldag istallet. Vi åkte ut till Snobben och Quinnie vid halv ett och direkt efter vi varit där bar det av till nästa stall. Vi hade en mysig teorilektion på ridskolan och åt massa gott!

Jag och Matilda fick hjälpa en ridlärare att lasta av hennes hästar. Jag hade aldrig varit med vi en lastning förut så det var mycket lärorikt och hästarna var jättesnälla!

Vi fotade lite hos Snobben och Quinnie. Bilderna blev generellt sett inte helt awesome, men några blev helt okej faktiskt!












//Emma


Tidsinställt Inlägg



Bild från i sommras. Tagen av Emma.

Hej

Jag kan inte blogga från min mobil när jag är i stallet för blogg.se appen är sjukt dålig och det går inte ladda upp bilder och den krånglar hela tiden. Så därför gör jag ett tidsinställt inlägg.

Just nu är vi säkert ute i skogen och galopperar någon stanns och har det skönt i vädret eller
kanske tar lite kort på ponnypluttarna. I tråkiga fall står vi i ett hörn av en box och mockar skit... men det ska ju göras det med haha.

Jag slänger nog in ett inlägg senare ikväll när jag kommer hem från TFRK.

Hejdå

// Matilda


PINK




Dessa rosa saker skulle jag verkligen inte tacka nej till. Hjälmen är sjukt gullig! Dock behöver jag en annan hjälm först eftersom min nuvarande hjälm har töjt sig och jag vill inte ha den rosa hjälmen först. Först vill jag ha en vanlig hjälm, sen så kanske en rosa att ha till min rosa outfit.
Tränset vill jag dock ha i svart inte brunt som på bilden. Tycker det är så himmla fint med pullarträns till fjordinger, så jag bara måste ha ett!

Men ska ju till göteborg horseshow på lördag med Emmaoch några till, så väl kolla runt där lite om jag kan hitta något snyggt.

// Matilda


Vackert Väder



Bilden är på mig och Trilla. Min FAVORIT ponny av alla!!


Godmorgon

Vilken härlig dag det är idag! Himmlen är helt klarblå. Länktar verkligen till stallet och få komma ut och rida i det fina vårvädret.
Det är konstigt varanan dag är det regn sen nästa dag är det sol och så vidare. Men det kunde ju lika väl vara regn hela tiden, så det är bäst att inte klaga.

Emma kommer hit till mig klockan 12 så kör pappa ut oss till stallet sen kommer emmas pappa och hämtar oss kör oss till tfrk. Så blir det kak-kalas för jag Emma och Becca har rammlat av så det blir mycket fika.

Ska försöka fråga Emma om hon kan ta med sig kameran ut så kan vi ta några kort på dom söta ponnypluttarna, och kanske kak-kalaset vi kommer ha ikväll haha.

Hejdå

// Matilda



Avramlingar är något som är bra, TÅRTA

Nu är det bakning som gäller! Ramla ju av på en häst som heter Trilla för några veckor sen, och alla vet vad avramlingar betyder?? Kakor !
Så nu ska jag sätta igång att blanda ihop lite Vit- och mjölkchokladmousse och till det blir det passionfrukts sås ! Riktigt smarrigt!
Så jag hoppas att det uppskattas imorgon på teorin.

Och jag kanske ska berätta att jag och Emma rider lektion i en grupp varje torsdag på en ridskola som heter TFRK. Och det är en av dom bästa dagarna i veckan älskar verkligen vår grupp vi har så himla roligt tillsammans! Så jag kommer aldrig sluta att rida i den gruppen.
Vi klär ut oss till halloween och rider runt som galningar i clown kläder och kjolar. Och när någon av oss ramlar av sin ponny så sitter alla nästan helt tysta tills vi ser att personen är oskadd sen utbrister någon person (oftas jag)
- Jaaa!! Nu blir det fika!!
Haha jag kan inte berätta allt roligt men det är nästan alltid något som händer på våra lektioner.

Här kommer några bilder från förra Halloween







// Matilda


Regn.

Idag är det en sån där äckelregndag. Det var nästan så att jag inte ville gå upp i morse, bara stanna i sängen och få dagen överstökad... men jag paddlade mig iväg till stallet.
Hästarna var jätteblöta vilket jag tycker är det jobbigaste som finns för det tar år innan de torkar.
Det är alltid jobbigast innan man kommer ut på ridturen, men när man väl är ute så är det inte så illa. Snobben var jättepigg och vi galopperade på ett av Annas fällt, livet är bra härligt ändå!



P.S Anna är hon som äger hästisarna ^^.

// Emma

En Regnig Dag




Hejsan

Usch... vilket dåligt väder det har varit idag! Regn, regn och mera regn.. Verkligen hemskt väder!!

Men Emma och jag är ju så himla tappra och ger oss ut i blåsten och regnet en då.
Det jobbiga är ju egentligen inte att rida i regn det jobbiga är att komma iväg och rida, och sen när man ska av hästen för det är då man känner hur mycket man egentligen fryser.

Så själva ridningen idag var rolig. Quinnie kanske inte var på sitt bästa humör idag, hon var lite surig och tyckte inte att dom andra hästarna skulle vara för nära idag, haha. Det är något konstigt med den hästen vissa dagar ska hon rida på Snobben, och så menar jag verkligen det hon brukar nästan preja ner Snobben och Emma i dikena ibland, haha. Men helt plötsligt så tycker hon väll att snobben kom för nära fast det egentligen var hon som gick in i han och då blir hon sur och Snobben blir helt vettskräms haha.
Ne, men hon är alltid snäll bara några dåliga dagar hit och dit, men det har väl alla så det är inget man kan klaga på, bara gilla läget.

// Matilda


Klipp, Klipp



Hej

Kanske inte en jätte fin bild men den duger för att visa hur Quinnies man såg ut för två dagar sen. Har sparat ut den i ett halvår men i förr går bestämde jag mig för att den ryker. Så just nu är det jätte kort var tvungen att nästan klippa av allt för hon har så otrolig mycket man, så annars hade den inte ställt sig upp. Så just nu ser hon ut som en flodhäst haha.

Meningen är att jag ska FÖRSÖKA göra som bilden nedan, små hjärtan!! 
Jag får se om jag kommer lyckas, det kommer inte vara lätt men ett försök skadar inte.



// Matilda

Home



Hejsan

Nu har jag kommit hem från en lång dag i stallet och jag har redan hunnit stoppa i mig lite mat.

Att vara i stallet idag var underbart i det fina vår vädret och en härlig galopp på ängen gjorde ju bara dagen ännu bättre...!

Jag hoppas verkligen att värmen håller i sig så våren kommer på riktigt snart!






// Matilda

Fin Dag

Godmorgon

Nu har Emma och jag (matilda) vaknat.
Emma sov över hos mig inatt så vi kunde komma iväg till stallet tidigt idag nu när vi har sportlov och allt.
Idag ska vi nog bara ut i det fina vårvädret och rida.
Hoppas verkligen våren kommer snart så all snö och is försvinner.



// Matilda

I Love Pink

Om man kommer till Quinnies och Snobbens stall ser man snabbt vad som är mitt och Quinnies. För allt mitt är rosa!!

Kanske inte allt och allt men en stor del av våra saker är just rosa!!

Vi kan ju börja med rycktlådan den är mycket rosa, också finns det  självklart BARA rosa borstar i rycktlådan.
Sen så har vi ju den rosa grimman och grimskaftet (som till och med glittrar) och schabraket och nosluddet och mitt glittriga rosa spö!
Sen får man ju inte glömma den rosa sadelhängaren och tränshängaren. Dom rosa benreflexerna måste vi ju nämna med, och den rosa reflexvästen och den rosa reflexbröstan!

Har säkert glömt något men det mesta tror jag kom med.

Självklart tycker jag det är fint med andra färger med men just rosa är min grej och Quinne passar i färgen!






Jag och Quinnies ut i mörkret outfit! Alla rosa fina reflexer!


// Matilda



Start

Hej

Här har ni två ponnygalna tjejer på 16 år!

På våran blogg kommer ni kunna läsa om våra liv runt och på hästryggen.
Ni kommer också lära känna våra små fluffiga ponnysar som vi spenderar all vår lediga tid med.

 

Jag kan ju börja med att presentera mig själv. Jag heter matilda och är på bilden ovan, jag är femton år men fyller till sommaren.
All min lediga tid tilbringar jag i stallet med min kompis Emma och ponnyn jag rider heter Quinnie och är en fjording på 19 jordsnurr. Men låt er inte luras av hennes ålder hon är pigg och glad som vilken annan ung ponny som hellst.

// Matilda



 


Hejsan! Mitt namn är Emma och det är jag som rider den lilla vita vandrande virvelvinden till höger. Jag har ridit Snobben sedan hösten 2011 och vi har haft en del händelserika månader med Matilda och Quinnie.

// Emma


RSS 2.0